Preuzmite stazu: Pečka magistrala

Dužina staze: oko 15 km
Početak staze: Kučevo – mapa
Cilj staze: Voluja- mapa

Visina staze:
Ukupno penjanje: 130 m
Ukupno spuštanje: 85 m
Raspon visine: 67 m (od 149 m do 216 m)

Vrlo zanimljiva biciklističko-pešačka tura. Zanimljivost ove ture što se ona kreće levom obalom zlatonosnog Peka uzvodno i prolazi kroz dva sela i tri zaseoka. Prolaskom kroz banjsko polje prelazimo preko kučajnske reke i nastavljamo put solidnim makadamskim i asfaltnim putem. Karakteristika ove ture je da se skoro svako skretanje ulevo možemo vratiti na početnu tačku u Kučevo. Prvo naše stajalište je izvorište mineralne vode u zaseoku kisela voda. Prelazimo preko bistre i u ovom delu mirne bukovske reke.

Nedaleko zatim ulazimo u jedno od najvećih sela u Neresnicu. Nastavljavo kroz centar i idemo put zaseoka Gložana. Prolazimo pored vile kralja Aleksandra Karađorđevića. Put je dobar. Prelazak preko još jednog mosta i gložanske reke nas obaveštava das mo stigli u naselje Gložana. U ovom naselju postoji i ribnjak pastrmke što predstavlja idealno mesto za odmor. Put nas vodi pored vrednih poljoprivrednika koji obrađuju plodne njive pored reke.

Ulazimo u selo Voluja. Skretanjem u polulevo prolazimo pored strugare i prelazimo most na reci Pek. Odmah nedaleko dolazimo do centra sela Voluja i uključujemo se na magistralni put Kučevo – Majdanpek.